Skyllemiddel

Skyllemiddel

Nej, det er ikke nødvendigt at benytte skyllemiddel ved tøjvaske. Skyllemidler har ingen effekt på om tøjet bliver vasket rent. Der findes mange skrøner omkring benyttelse af skyllemidler, men facts er at det ikke er nødvendigt at benytte sig af et skyllemiddel ved tøjvask.

Er skyllemiddel nødvendigt ved tøjvask?

Den hyppigste grund til anvendelses af skyllemidler, er for at tilføje duft til vasketøjet samt give det en blødere fornemmelse.

Duft til vasketøjet

Megen vaskemiddel indeholder parfume, hvorfor det ikke er nødvendigt at bruge skyllemidler for at få sit vasketøj til at dufte af parfume. Selv om det umiddelbart kan virke lækkert at vasketøjet dufter af roser, vanilje eller tyggegummi, bør man huske på, at parfumen ikke altid er godt for hud og krop. Mange er allergiske over for parfume, og der er stor risiko for at udvikle allergi over for parfume ved hyppig brug. Vær derfor påpasselig med parfume i vasketøjet, og brug ikke skyllemidler af den grund, at det får dit vasketøj til at dufte godt – det kan du ligeså godt bruge et vaskepulver med parfume i til samme formål.

Den bløde fornemmelse

At vasketøjet kan virke en smule stift efter vask, kan skyldes kalkindholdet i vandet. I stedet for at benytte skyllemidler til at fjerne den stive følelse i vasketøjet, kan man med fordel putte en smule eddike i rummet til skyllemiddel i vaskemaskinen. Eddiken fjerner kalken i vandet, giver en blødere fornemmelse til tøjet, og er med til at holde din vaskemaskine afkalket.

Skyllemidler – fjerner sugeevnen i håndklæder og viskestykker

En anden god grund til ikke at benytte skyllemidler til tøjvaske er, at de fjerner sugeevnen i eksempelvis håndklæder og viskestykker. Har du erfaret at dine håndklæder og viskestykker suger dårligt, kan det altså meget vel være på grund af skyllemidlet. Prøv og giv dem en vask uden skyllemiddel og se om der ikke er en forskel!

Skyllemidler – ødelægger fibrene i tøjet

Undersøgelser har vist, at hyppig brug af skyllemidler ved tøjvask på sigt ødelægger fibrene i tekstilerne, hvilket er endnu en god grund til ikke at benytte sig af skyllemiddel.

Vask rent ved lavere temperaturer, uden parfume og skyllemiddel

Med moderne viden og teknologi kan man nu vaske rent ved lavere temperaturer takket være såkaldte koldtvandsenzymer. Af hensyn til miljøet, og ikke mindst pengepungen, kan man altså med fordel sænke temperaturen på vasken, stadig vaske rent, og desuden formindske eller droppe brugen af unødig parfume og skyllemidler.